Odi speelde ''Dwazen''

dwazen

 

In november 2012 bracht ODI het toneelstuk ‘Dwazen’ opnieuw op de planken. 'Dwazen' is geschreven in 1979 door de Amerikaanse toneelschrijver Neil Simon en voor ons geregisseerd door Pieter van Boort en regieassistent Bas van Klompenburg.


‘Dwazen’ speelt zich af in een dorpje genaamd Kulyenchikov, Oekraïne. De mensen die hier wonen zijn vervloekt en weten nergens van, doen zich dom voor en kunnen geen liefde of genegenheid voelen. poster   Totdat Leonie Tolchinsky, de nieuwe lerares van het dorp, Sofia Zubritsky les komt geven. Leonie wordt op slag verliefd en wil de vloek van Graaf Yousekevitz verbreken. Dit kan zij doen door Sofia van haar te laten houden. Maar dan moet ze haar wel haar verstand terug kunnen geven. Daar heeft juf Leonie nog maar één dag de tijd voor. Als zij ook maar één seconde langer in het dorp blijft dan die 24 uur, zal ze zelf slachtoffer van de vloek worden.


Wat doet Leonie?
Zorgt ze ervoor dat Sofia haar intellect terug krijgt?
Zorgt ze ervoor dat Sofia van haar gaat houden?
Vlucht ze uit Kulyenchikov?
Wordt ze zelf slachtoffer van de vloek?


ODI heeft ongeveer 20 jaar geleden ditzelfde stuk ten tonele gevoerd en toen was het al een groot succes. Omdat ODI dit jaar 30 jaar bestaat wilden de leden graag een toneelstuk uit het verleden opnieuw opvoeren, maar dan wel met de inzichten van vandaag. Het is een vermakelijk en humoristisch stuk dat helemaal in het straatje van ODI past.

 

Het oorspronkelijke stuk is bewerkt door regisseur Pieter van Boort en regieassistent Bas van Klompenburg, die er een originele wending aan hebben gegeven, ingegeven door de rolbezetting. Maatwerk, zogezegd. Helemaal in de geest van de schrijver. Weer een grensverleggend project van ODI!

 

Ook dit keer waren de voorstellingen een doorslaand succes. Op de vrijdagavond was de zaal geheel uitverkocht en moesten zelfs stoelen worden bijgezet, op de zaterdagavond was de zaal eveneens zo goed als uitverkocht en op de zondagmiddag waren nog maar een paar kaartjes over.

 

 

 

Er is post slager De juf ziet het niet meer zitten  De kus

 

 

Zou bidden helpen?  De vloek is verbroken
                                  Zou bidden helpen?                                    De vloek is verbroken

 

 

Terug naar gespeeld in 2011 en 2012  

Naar het fotoalbum