JTL uit Lelystad

Flevolandse Theatervereniging startte 19 jaar geleden als Jeugd Theatergroep Lelystad.(vandaar het JTL in de naam)
Er werd gestart met 50 kinderen in de basisschool leeftijd, maar na een aantal jaren kwamen er keuzes voor alleen dans/zang of alleen toneel/zang en ontstonden er meer groepen.
Leden werden ouder maar wilden niet bij JTL weg, dus kwamen er jongeren groepen en zo bleef het doorgroeien naar wat het nu is, een vereniging met 9 dansgroepen en 8 toneelgroepen, waarvan 2 zich dit weekend presenteren.
Inmiddels hebben ze hun eigen repetitiegebouw waar nu ook een bloeiende kostuumverhuurafdeling is, wat door de diverse tv-omroepen ook ontdekt met als gevolg dat het tv-werk een vast onderdeel geworden is. Niet alleen qua kostuums, maar ook wat betreft grime en spelers.
Bij JTL staat het hebben van spelplezier bovenaan, het enthousiasme straalt er dan ook altijd vanaf.
JTL neemt deel met 2 verschillende groepen, met beide hun eigen eenakter.

De eenakter van de 18+ toneelgroep

jtl

 

Deze groep van Flevolandse Theatervereniging presenteert zich bij het ODI-festival met het stuk "How to get the creeps" van schrijver Pieter Hol.
Regie: Thijs Boermeester
Spel: Ilona Frenay, Tim Duncan, Frida Smit, Dennis Groot, Bas Ruisendaal, Petra Beugelink (gastspeler) en Dominique Ruisendaal
De eenakter is een parodie op een bekende tv-serie en begint op een school die zijn lustrum gaat vieren.
De Engelse lerares Miss Hickups vertelt hoe haar vriend Van Able een mysterieuze moord ophelderde, waardoor het klaarzetten van de feesthapjes ernstig in het gedrang komt. Want wat is tenslotte een schoolfeest zonder een "spannend" verhaal?? Het verhaal wordt vervolgens door de spelers gespeeld.

 

 

 

Terug naar: "eenacterfestival 2007".